Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogy kezdődött?

Dice on Board -
Hogy kezdődött?

Valamikor 2013-ban kezdődött,amikor rátaláltunk a BGG-re. Akkor még csak információt szereztünk egy-két játékról, de még nem sejtettük mi lesz ebből...

2017-ben valamelyest felgyorsult a dolog, de még mindig a kezelhető kategóriában maradt, és 2019 volt az év amikor valami beakadt a társasjátékok kapcsán.
Gyűltek a játékok amik egyre összetettebbek lettek, egyre több helyet foglaltak az asztalon (és a polcon..) és egyre jobban próbáltunk vigyázni rájuk. Felmerült, hogy jó lenne egy játéktér, játékfelület, vagy ahogy mindenki ismeri: playmat, mert bár a kockás abroszon is jókat lehet játszani, de mégiscsak profibb és kézenfekvő megoldás lehetett volna egy megfelelő méretű playmat, amin kényelmesen elférnek a táblák és alkatrészek, ha már társasjátékasztal nem lehet. 
 
De csak lehetett volna kézenfekvő megoldás, mivel első keresésre csak kártyajátékokhoz való kisebb méretű playmateket találtunk. Nem hagyott nyugodni a dolog, nem hittük el, hogy nincs nagyméretű játéktér, amit egész asztalt igénylő társasok alá tehetnénk, így tovább keresgéltünk, de most a wargame gamematok között, de azok meg nem tetszettek. Ráadásul azok négyzet alakúak és így sem voltak elég nagyok.
Feltúrva a net bugyrait persze horror áron plusz szállítási költséggel találhat az ember, de egyszerűen fájt volna kiadni annyit, bármennyire is szerettük volna. 
 
2020 tavaszán jött az elhatározás, hogy na jó, akkor vegyük kezünkbe a dolgot és keressük meg, hogy lehet normális áron, normális méretben, nagyon jó minőségben, olyan playmatet csinálni, amit szeretnénk, és ha már kitapostuk az utat, akkor mutassuk meg másnak is, hátha van még pár olyan lelkes társasjátékos, akiknek ugyan nincs lehetőségük játékasztalt beszerezni, de szeretnék megadni a módját a játéknak. 
Itt járunk most, és a rengeteg energia és kutakodás, a számtalan félresikerült próba játékfelület után elérhető lett pár minta - vagy design, kinek hogy tetszik - amikkel reméljük sikerül pár hasonló gondolkodású játékostársnak örömet okozni. 
Várunk még pár újabb playmat mintát és tervezzük, hogy a társasjáték kínálatot is bővítjük, sőt, egy-egy távoli tervben még nehezen beszerezhető társasok is szerepelnek, de ez nekünk egyelőre még mindig hobbi. Nézzetek időnként vissza, mert folyamatosan változik valami, ha pedig feliratkozol, akkor biztos, hogy értesülsz arról, ha valami új kerül a shopba.
 
 
Játszatok sokat, játszatok playmat-en, és nem fogjátok elhinni, mennyivel jobb élményt ad.
Tartalomhoz tartozó címkék: playmat