Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért jó a playmat?

Dice on Board -
Miért jó a playmat?

Játékfelület, játéktér, társasjáték alátét, vagy a leggyakrabban használt, de angol nevén: playmat! Felmerülhet a kérdés, hogy mitől jobb egy playmat a társasjátékok alá, mint egy asztalterítő, vagy az itt-ott olvasható nagy sportáruházlánc mikroszálas törölközője? Bár a második már eleve vicces leírva.

 
A kérdés jó, nekünk is csak akkor lett meg a teljes válasz, amikor először játszottunk egy igazi, egész asztalt beterítő playmaten.
Addig csak sejtettük, hogy jó lehet, mert mégiscsak szuper dolognak tűnt nem abroszon játszani, hanem külön a játékhoz kitalált valamin, ezzel is megadva a módját, és nem mellesleg azt gondoltuk, hogy ezzel majd védhetjük a játékokat. Meg menőnek is látszott, hisz mekkora már, hogy van egy külön a társasjátékozáshoz használatos nagy játéktér az asztalon! És hogy ebből mi lett igaz? Minden, meg még egy kicsi.  
 
Az adott társasjáték nem lesz jobb attól, hogy playmaten játszol. Nem elengedhetetlen fontosságú ahhoz, hogy jót játssz, vagy hogy megvédd a játék kártyáit, komponenseit a kopástól. De a playmat mégis ad valami olyat, amit egy asztalterítő, vagy pláne maga az asztal lapja nem tud. Igényes, a legtöbb játék elfér rajta, csúszásmentes és stabilan fekszik, nem rántja le senki az asztalról, élmény rajta dobni a dobókockát és felvenni a kártyalapot róla.
A lapkák és a playmat jó barátok, nagyon könnyű összekavarni a lapkákat, érezhetően kíméletes módja a keverésnek. Eltünteti a kinyitható asztal illesztéseinél a szintkülönbségeket, az üvegasztal lapját kíméli és nem kell körömmel kapirgálni a kártyák szélét rajta, a kültéri asztalokon szinte lehetetlen játszani, a playmattel eltűnnek a rések.
Aki földön játszik, annak jó felületet ad ha szőnyegre kerül, ha padlóra akkor pedig különösen jó, sőt mivel ezek a playmatek 3mm vastagok, jelentős segítség lehet olyanoknak, akik ágyon, kanapén játszanak, kiegyenesítik a "pályát" a társasok alatt.
És egyszerűen jó érzés a finom szöveten játszani, érinteni  a felületét, plusz a playmat kiterítése is a setup része lesz, amivel igazán meg lehet adni a módját a társasjátékos alkalomnak.
 
 
Egyesek szemöldöke most magasra ugorhat, mert nálunk lehet rágcsa és ital az
asztalnál társasozás közben, de tudom, hogy sokaknál ennél nagyobb szentségtörést nem nagyon lehet elkövetni társasozás közben. Pedig egy nyári estén a társas-sör kombó megfizethetetlen... Viszont ezek a playmatek vízlepergetőek, ezért ha valami kilöttyen, akkor elég csak felitatni és nem kell az egész terítőt kibogarászni a játék alól, vagy kerülgetni a foltot. Simán letörli az ember, és ugyanoda lehet rakni újra a kártyát, játékostáblát, bármit.
 
Van még egy előre nem látott felhasználási módja is, amire soha nem gondoltam volna. Mégpedig, hogy a gyerekek rendszeresen lenyúlták és a playmatet használták a lakásban a bunki padlójaként mert milyen nagy és puha... Szóval ahogy a reklámban is mondják, mi gyerekekkel teszteljük a minőséget. Bírja... 
 
Rengeteg vásárlónk mondja, hogy a playmat új szintre emeli a társasjátékozás élményét, anélkül, hogy konkrétan ki akarna, vagy tudna emelni egy dolgot, hogy miért. A hatalmas és puha játékfelület, hogy nem csúszkál az asztal felületén, hogy szinte hangtalanul gurulnak a dobókockák, hogy elfér rajta a társasjáték központi táblástól, játékostáblástól, a kártyákon át a játék minden komponense, ezek, amik különlegessé teszik a használatát! Anélkül, hogy egy külön társasjátékos asztalt kellene csináltatnod nem kevés pénzért... Mert bár egy-egy playmat ára önmagában nézve húzós, de egy átlagos társas kollekciót nézve - különösen, ha a nem játszott játékok számát nézzük - akkor megéri, mert hosszú időre szól.
 
Playmaten társasozni jó!
Csinálj társasjátékos asztalt bármilyen asztalból!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos minőség playmat