Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen playmatet vegyek?

Milyen playmatet vegyek?
Amikor elkezdtünk gondolkozni azon, hogy milyen playmat kellene otthonra, rögtön jöttek az ötletek, hogy hát az űr és Sci fi témájú játékokhoz valami csillagosbolygósdartvéderes kellene, a történelmi témájúakhoz valami olyan régies hangulatú kardossárkányos, jó lenne valami olyan amire azt lehet mondani, hogy univerzális, és akkoriban nagyot ment nálam a Robinson, ezért mindenképp akartam egy régi térképes, iránytűs kalandorosat. 
Na akkor ezt most számold ki...

Azért ennyi pénzből jó pár új társas kijön, és arról ne is beszéljünk, hogy akkor még csak sejtésünk sem volt, hogy csak külföldről megadrágán. Plusz szállítás. 
Tény, hogy azóta lett pár, és ha nem is mindig pont tematikusan, de lehetett cserélgetni a playmatet a játékok alatt. Viszont itt jön a csavar, mert egyszer csak azt vettem észre, hogy ugyanaz a 2-3 playmat kerül mindig elő. És nem zavart, hogy a kicsit tech jellegű, hexákat ábrázoló kékes-szürkés playmat van a Robinson és a Barrage alatt is, vagy egy sötét tónusú másikra került a Viticulture vagy a Burgle Bros, vagy a gyerekekkel a Rókanyomon.
Csak az volt érdekes, hogy elférjünk, jó legyen rajta pakolászni, kártyákat tenni-venni, jelölőket pakolgatni, kockákat dobni rajta, úgy egyáltalán, kiegészítse az élményt. Mert pl. egy fényképen első ránézésre lehet, hogy bután mutat, de asztalnál ülve egyáltalán nem számít. Az egy pillanatkép a teljes asztalképről mondjuk másfél méteres távolságból, hogy rajta legyen minden, de az élményt nem adja át testközelből. Persze hogy furcsa lehet egy tech minta a Nyugati széria alatt fényképen, viszont a Kanban EV alatt nem az, de az alatt sem "látod" játék közben, így teljesen lényegtelen. 
 
Úgyhogy magunkból kiindulva azt javaslom mindenkinek, hogy olyanokat válasszon, ami úgy általában tetszik és ne feltétlenül valamelyik kedvenc társashoz illőt. Az sem baj persze, ha úgy választod, de vedd figyelembe, hogy nem biztos hogy az a playmat pont úgy fog állni a játékodnak, ahogy azt elképzelted. És nagy valószínűség szerint van még a kallaxon rajta kívül pár tucat más játék is... wink  Ezek a playmatek az egész társasjáték alá kerülnek, alkatrészestül, játékostáblástul, kártyástul, mindenestül és nem csak a központi táblát váltják ki, mint a Root, a Scythe vagy a hamarosan megjelenő Endless Winter, így az a lényeg, hogy általában tetszenek neked. Persze a legfontosabb az asztal mérete, érdemes minimum akkora asztalra tenni őket, mint amekkora méret van a playmat nevében, mivel ha nagyon túllóg az asztal lapján, akkor az okozhat kellemetlenségeket, ha pedig csak kicsit lóg túl, akkor az még kezelhető, de mégsem teljesen ideális.
 
Vagy a másik, hogy én folyamatosan a játékokhoz kerestem a témát, de a feleségem meg a bútorokhoz, a lakás hangulatához a színt, ami nekem teljesen formabontó gondolat volt, nem is értettem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy egyrészt egy feleségnek mindig igaza van, másrészt ez is egy megközelítés, miért ne? Egy világos környezetben a világos színű bútorokhoz egy világos árnyalatú playmat milyen jól illik, vagy pont fordítva, ellenpontja lehet egy sötét design. Vagy egy modern egyszínű minimalista jellegű összképben, mennyire a társasozásra tudja már vonni a figyelmet egy játékos, színekkel teli nagy playmat! Pláne, ha jönnek a barátok egy jó kis péntek esti Game nightra. 
De amúgy meg ne aggódj, ha nem az igazi amit választottál, akkor az online értékesítés szabályainak megfelelően visszaküldheted és kicseréljük ha szeretnéd!  
 
Jogosan merülhet fel bárkiben a gondolat, hogy jó-jó, de hát nekem van egy ötletem, szeretnék valami olyat, ami egyedi. Az gondolat jó, a megvalósítás már sokkal nehezebb. És sokkal drágább... Erről még készül cikk az oldalra. 
 
Játszatok sokat és mindig legyen egy dobókocka az asztalon!
Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos minőség playmat