Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Miért jó a playmat?
Dice on Board
Miért jó a playmat?

Játékfelület, játéktér, társasjáték alátét, vagy a leggyakrabban használt, de angol nevén: playmat. Felmerülhet a kérdés, hogy mitől jobb egy playmat a társasjátékok alá, mint egy asztalterítő?

Playmat és minőség
Dice on Board
Playmat és minőség

Egy olyan dologról nehéz előzetes véleményt alkotni, amit nem lehet megfogni, megnézni, vagy jelen esetben kiteríteni egy asztalra, hogy közvetlenül megtapasztalja az ember mégis milyen, mire számítson, ha kézhez kapja. Nem gondolunk rá, de sokkal többet számít egy tapintás, mint tíz mondat, hogy teljesebb képet kapjunk valamiről, amivel először találkozunk. Így nehéz a dolgunk valahogy leírni milyenek is ezek a playmatek, ezért próbáljuk tényszerűen felsorolni a tulajdonságaikat.

Hogy kezdődött?
Dice on Board
Hogy kezdődött?

Valamikor 2013-ban kezdődött,amikor rátaláltunk a BGG-re. Akkor még csak információt szereztünk egy-két játékról, de még nem sejtettük mi lesz ebből...

Barrage - Duzzasztómű
Dice on Board
Barrage - Duzzasztómű

Számunkra az egyik kedvenc kétségtelenül a Barrage. Vagyis most már Duzzasztómű, mivel megjelent a magyar kiadás. Lépjünk túl azon, hogy jó-e a cím, vagy sem (szerintem nem), a játék igen összetett és kihívásokkal teli, minden játékosszámnál kicsit más élmény lehet vérmérséklettől függően és nagyon hangulatos,  ahhoz képest, hogy komplex euró.

 

 

The Road - Így Kickstarterezünk mi
Dice on Board
The Road - Így Kickstarterezünk mi

Nem tudom ki hogy van vele, de én kimondottan izgalmas dolognak tartom a Kickstartert. Nem azt a részét, hogy itt adnak ki társasokat nagy kiadók, akiknek erre semmi szüksége nem lenne, hanem hogy támogathat az ember projekteket.

Milyen playmatet vegyek?
Dice on Board
Milyen playmatet vegyek?
Amikor elkezdtünk gondolkozni azon, hogy milyen playmat kellene otthonra, rögtön jöttek az ötletek, hogy hát az űr és Sci fi témájú játékokhoz valami csillagosbolygósdartvéderes kellene, a történelmi témájúakhoz valami olyan régies hangulatú kardossárkányos, jó lenne valami olyan amire azt lehet mondani, hogy univerzális, és akkoriban nagyot ment nálam a Robinson, ezért mindenképp akartam egy régi térképes, iránytűs kalandorosat. 
Na akkor ezt most számold ki...
Playmat and quality
Dice on Board
Playmat and quality

It is difficult to form an opinon about something that you can’t  touch , have a look at or in our case unroll it on a table to have an idea what it is like when you get it. People do not generally know the fact that touching something  for the first time to get a better idea on it counts a lot more than reading ten sentences about something  . That’s the reason why we are in trouble to describe what these playmats really look like ,so we would rather try to list some factual information about them.

What makes a good playmat?
What makes a good playmat?
A game mat, a board game mat, gaming mat or the most often used word: playmat! You might wonder why a playmat is a better option to be put under board games than a tablecloth or some microfiber towel or something felt being stores advertised here and there?
How did it all begin?
How did it all begin?

It began somewhere in 2013 when we discovered BGG. That time we only found out more on one or two games but still could not guess how far it will lead us...